methodiek

Geen samenraapsel van bestaande technieken / tools.

"

Hallo, mijn naam is Jan Van Dyck.


Als project- & ontwerp ingenieur, en als site- & constructie manager heb ik uitgebreide ervaring met multidisciplinaire projecten. Vanaf het bouwrijp maken van het terrein tot het produceren van het eerste product. De afgelopen 15 jaar heb ik voor meer dan €250.000.000 aan projecten helpen realiseren met verschillende projectteams binnen verschillende bedrijven.


Een zevental jaren geleden vroeg één van mijn opdrachtgevers die me had gevolgd voor een paar verschillende opdrachten wat ik juist deed en of ik het iemand anders kon leren. Want wat ik deed, scheen altijd te lukken. Het was hem opgevallen dat hij me in de meest verschillende opdrachten kon droppen met goede resultaten.

 

Ik kreeg de gelegenheid organisaties te bekijken als bedrijfsleider, manager, maar ben ook heel dicht bij het operationele betrokken. Ik heb de sterke en zwakke punten van kleine en grote organisaties ervaren en met veel verschillende mensen in verschillende omstandigheden samengewerkt. Ik heb leiding kunnen geven en leiding kunnen ervaren, en zo aan den lijve ondervonden wat stimuleert en frustreert. Ik heb ook steeds onmiddellijke feedback gehad over het resultaat van mijn acties. Die feedback is zeer belangrijk voor het leerproces.

 

KookeenY is de neerslag van dit leerproces. Mijn ervaring heb ik samengevat in de modellen mens, interactie, proces en ondernemerschap.


Vandaag vind je mij nog steeds terug met mijn 2 voeten op de werf. Mijn methodiek pas ik dagelijks zelf toe als site- & constructiemanager. Ga zeker eens een kijkje nemen bij realisaties interim mangement. 

 


Jan Van Dyck - industrieel ingenieur - uitvinder KookeenY

Succesvol samenwerken met KookeenY als methode. 

Waarvoor gebruiken we onze KookeenY methodiek?


In alles wat we doen gebruiken we KookeenY als methode.


Samen met uw mensen en onze methodiek ontwikkelen we een krachtig en soepel eigen systeem om de uitdagingen van uw organisatie aan te gaan. Succesvol samenwerken vandaag én morgen is het doel.


Wil je vandaag werken aan kwaliteit, veiligheid, respect, efficiëntie, intern ondernemerschap of een technisch multidiciplinair project? Ook op korte termijn verbetert KookeenY de samenwerking.


Met deze modellen activeren we met uw mensen de kennis die in uw bedrijf aanwezig is.

Centraal in onze methode staat de samenhang tussen mens, interactie, proces en ondernemerschap.


Loopt de samenwerking niet altijd zoals gepland? De kans is groot dat u aan 1 van deze 4 facetten van samenwerken niet genoeg aandacht hebt besteed. Ze hangen namelijk aan elkaar vast.


Je kan bijvoorbeeld een proces niet veranderen zonder de mensen die daarbij betrokken zijn te beïnvloeden en omgekeerd.


Voor deze hebben 4 facetten van samenwerken hebben we onze eigen krachtige modellen. 

Werk samen aan:

  • Kwaliteit


  • Veiligheid


  • Respect


  • Efficiëntie


  • Intern ondernemerschap


  • Projecten

Onze klanten

Testimonials

"

Ingrid Van Bouchaute

De Boer NV Waterproofing Solutions


In een korte krachtige workshop heeft KookeenY op een spelenderwijze hun KookeenY methodiek aan ons uitgelegd. Op deze manier hebben ze de mensen interactief en al doende doen nadenken over wat kwaliteit betekent in het algemeen, maar ook specifiek voor de Boer. Een niet zo evident onderwerp is op een leuke manier ter sprake gebracht en doet de mensen hierover praten.


Wat KookeenY² uniek maakt is dat ze zelf een methodiek ontwikkeld hebben, een formule, dat wetenschappelijk lijkt maar eigenlijk simpele realiteit is. Het is op deze manier makkelijker te onthouden. Bovendien voel je dat Jan Van Dyck nog steeds met zijn 2 voeten in de praktijk staat.


Bekijk de volledige getuigenis

"

Marc Jacobs

GEA process Engineering nv


Ook van mijnentwege een woordje van dank voor de goede samenwerking met jullie op deze toch grote werf bij ABinBev.

 

Dit is echt een staaltje van gestructureerde samenwerking en coördinatie met zoveel verschillende aannemers. Proficiat met jullie aanpak .

 

Ook moet gezegd worden dat hierdoor de sfeer en  samenwerking  tussen alle verschillende aannemers op de werkvloer zeer goed was en dat iedereen als 1 team elkaar geholpen heeft waar nodig . wat zeker op sommige andere werven niet altijd zo is .

 

Bedankt en tot op een volgend project .


Bekijk de foto's van het project.