Flexibele organisatie

Bouw met KookeenY een flexibele organisatie

KookeenY is een methodiek dat uit 4 unieke modellen bestaat: processen, mensen, interactie en ondernemerschap. Het stelt u in staat om samen met uw mensen op een projectmatige manier een flexibele en veerkrachtige organisatie te bouwen. Onze modellen brengen hard- en soft-skills in evenwicht.

 

Eigenschappen van een flexibele organisatie

 

Een flexibele organisatie is een organisatie waarbinnen ideeën die tot verbetering kunnen leiden snel worden opgepikt, geëvalueerd en efficiënt worden omgezet in realiteit. De resultaten worden bovendien correct geëvalueerd. Een flexibele organisatie heeft beslissing nemers die kunnen beslissen, een baas die gelooft in een concept en één of meerdere rebellen die gemotiveerd en getraind zijn om rond te kijken en frustraties om te zetten in ideeën en projecten. Belangrijk is ook dat iedereen dezelfde taal spreekt als het gaat over verbeteringen. Natuurlijk moeten verbeteringsprojecten wel passen binnen de strategie van het bedrijf, anders krijg je wildgroei.

 

Waar kunnen ideeën vandaan komen?

 

Ideeën krijgen vorm in iemands hoofd door zijn of haar betrokkenheid met een situatie of organisatie en de hoop op verbetering. Ze beginnen dikwijls vanuit een soort van onvrede of frustratie met de huidige situatie. Uit alles wat we zien, horen, ervaren, selecteren… combineren we intuïtief die input die ons kan helpen onze frustratie weg te werken door de situatie te veranderen. Om ideeën te genereren moet je betrokken en mild gefrustreerd zijn. Alle stakeholders en hun frustraties zijn mogelijk een bron van ideeën.

 

De KookeenY – modellen

 

Omwille van de bruikbaarheid en hanteerbaarheid van de modellen, hangen we ze op aan gekende beelden en begrippen zoals het koken van een ei (Y) als model voor alle processen, “IK” als model voor alle mensen. Team, politiek en oorlog voor interactie en archetypes zoals ziener, leider, meester en manager voor ondernemerschap.

 

Onze model, de tetraëder, combineert de aparte modellen die ons toelaten om over processen en hun relatie met mensen na te denken. Bovendien kunnen we aan de hand hiervan goede en efficiënte strategieën ontwikkelen om verbeteringen te realiseren.

Belangrijk is dat elk vlak begrensd is door de 4 andere vlakken. Verander je iets aan één van de vlakken dan veranderen de anderen mee.

 

Meer informatie?

 

Werk samen

vandaag én morgen

CONTACTEER ONS

 

Heb je vragen voor ons? Neem dan contact op.

 

Tel. +32 4 89 75 03 01

Mail Sales@KookeenY.be

 

 

 

 

GRATIS REBELS PAMFLET

 

Wil je niets missen van ons activiteiten?

Meld je dan aan voor ons Rebels Pamflet vol met tips.

 

FACTURATIEGEGEVENS

 

Jig Technologies bvba

 

Schawijkstraat 55, 2520 Ranst

H.R.A. 342348

BTW BE0473.194.605

 

Belfius BE77 068-2424239-42

 

Info@Conventus.be